AI en events, wat kun je ermee? Ontdek ons AI lab!

Online stemmen perfect voor ALLE vergaderingen!

We vergaderen wat af met z’n allen! Niet alleen bij een bedrijf, maar bijvoorbeeld ook bij verenigingen, stichtingen en politieke organisaties. We hebben nu eenmaal met elkaar statuten/reglementen opgesteld en besturen met elkaar gekozen en daar hoort een rechtsgeldige stemming bij. Als bestuur kun je pas aan de slag als je het mandaat van de leden/stemgerechtigden hebt gekregen.

Wij van LiveWall Events zijn de perfecte partner voor alle soorten vergaderingen. LiveWall Events is dé expert in het meedenken met de opbouw van een vergadering, hoe te stemmen en de communicatie van de vergadering voorafgaand. Elke vergadering is namelijk anders, op het ene moment stemt de vergadering over één belangrijk stuk, bijvoorbeeld een fusie met een andere club, en bij een andere vergadering moeten er wel zeshonderd amendementen worden behandeld, zoals bij verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. Dit vraagt dus om maatwerk en onze expertise.

LiveWall Events is al tien jaar bezig met het ontwikkelen van interactieve tools voor (online) evenementen om live mee te praten, vragen te kunnen stellen, het programma in te zien en nog veel meer. Deze second screen solution wordt steeds verbeterd, aangepast en uitgebreid. Inmiddels kunnen we met deze tool Pictionary en Bingo spelen! Naast een fun interactief systeem, heeft LiveWall Events de afgelopen vijf jaar een extra beveiligde stemtool ontwikkeld: de Legal Voting stemtool. Een aantal klanten is er vanaf het eerste uur al bij.

In deze tijden van fysieke afstand heeft Legal Voting in populariteit gewonnen. Men moest online vergaderen en hoe gaat dit dan met rechtsgeldig stemmen? Gelukkig hebben veel organisaties ons kunnen vinden.

Hoe werkt het?

Met onze Legal Voting tool kun je met je smartphone op twee manieren inloggen: inloggen met een unieke stemcode of inloggen via een unieke weblink.

De organisatie zorgt ervoor dat de inlogcodes terecht komen bij de leden. Zo voorkom je dat van allerlei mailingsystemen deze belangrijke code in de spam terecht komt. LiveWall Events ondersteunt met instructiemailings deze communicatielijn. Wij nemen graag alle onduidelijkheden uit handen en hebben een handleiding en een FAQ om het voor de eindgebruiker zo duidelijk mogelijk te maken. Let op! Het is niet moeilijk. Kijk naar de vergadering via je laptop, of dit nou via YouTube, Zoom, Vimeo of MS Teams is. Pak je telefoon erbij, ga naar de stemlink en voer daar je code in. Vervolgens ben je ingelogd en wacht je rustig af totdat de eerste stemming voorbij komt op je telefoon. Mocht het nou echt helemaal misgaan voor het gevoel van de eindgebruiker, dan zijn de supportmedewerkers van LiveWall Events altijd dichtbij om alle onduidelijkheden op te lossen.

Liever geen ingewikkelde codes invoeren? Dan kan de organisatie kiezen voor inloggen via een persoonlijk web ticket. Deelnemers melden zich aan en krijgen vervolgens een persoonlijk web ticket. Ook deze is weer gemakkelijk via de telefoon te benaderen en een uur voor de vergadering begint, kun je door naar de stem-omgeving.

De vergaderingen hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. Voordat we beginnen aan de echte stemmingen, doen we áltijd eerst een test-stemming. Op die manier kan iedere enigszins zenuwachtige betrokkene daarna rustig ademhalen en zich concentreren op de inhoud van de vergadering. Die stemmingen, dat komt wel goed!

Wil je de tool opgemaakt hebben in je eigen huisstijl? Wil je hoofdelijk én met gewicht kunnen stemmen? Wil je onderling elkaar kunnen machtigen? Wil je de uitslag direct in beeld? Met tweeduizend mensen tegelijk stemmen? Wil je vooraf stemmen? Dit en nog veel meer kan met de Legal Voting-stemtool.

Fysieke vergaderingen mét Legal Voting

We kunnen stiekem niet meer wachten op het leukste gedeelte van elke vergadering: de borrel of de lunch na afloop, elkaar ontmoeten, de nieuwe bestuurder feliciteren en napraten over de genomen beslissingen en mooie discussies.

Ook in de tijd zonder Zoom, MS Teams en livestreamen, kan een vergadering niet meer zonder Legal Voting! Tijdens een fysieke vergadering wordt iedereen gevraagd de telefoon erbij te pakken en te stemmen over het voorgelegde besluit. Op een scherm achter het bestuur, of op een laptop op de bestuurstafel, komen direct de stemmen binnen en met één druk op de knop is de uitslag binnen. Er is geen stemcommissie meer nodig die tijdens de vergadering alle blaadjes moet tellen en er is geen onduidelijkheid meer over hoeveel handen er nu écht in de lucht zijn gestoken. Ter plekke kunnen de stemmingen nog worden aangepast en dat maakt de tool erg dynamisch en goed inzetbaar.

Legal Voting is en blijft de perfecte manier om te kunnen stemmen tijdens online en fysieke vergaderingen.