Het digitale eventbureau Neem contact op

LiveWall Events wint IJzeren Podiumdier

LiveWall Events en Poppodium 013 zijn in januari 2022 de winnaars van een IJzeren Podiumdier voor de online festivaleditie van Roadburn. De festival-vakprijs beloonde projecten die tijdens corona-pandemie indrukwekkende en bijzondere prestatie leverden.

Het IJzeren Podiumdier is een vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de VNPF, de brancheorganisatie voor poppodia en popfestivals. De VNPF vond dat de enorme veerkracht van de popsector in de afgelopen twee corona-jaren beloond moest worden. Ze vroeg daarom haar leden om in het oog springende projecten te melden. Uit bijna veertig projecten werden de beste inzendingen beloond met een Podiumdier.

Roadburn Redux

Heavy Metal muziekfestival Roadburn brengt normaal duizenden bezoekers naar de binnenstad van Tilburg. Dit jaar organiseerden Poppodium 013 en LiveWall Events het festival echter digitaal. De bezoekers konden elkaar online ontmoeten, genoten van hun favoriete muziek en van unieke content. 75.000 kijkers uit 90 landen leverden 60.000 euro in donaties op.

Respectvol festival

“Roadburn activeerde haar mondiale, zeer hechte fanbase op geheel eigen, maar vooral op een bij de doelgroep als een handschoen passende, respectvolle wijze”, vertelde de jury. “Meer dan 100 verschillende makers ontwikkelden en toonden werk speciaal voor deze online editie van dit festival. Het online festival is niet geëvenaard in de superprofessionele productiewaarden.”

Kijk hier de aftermovie!

Jerre Maas, co-founder van LiveWall Events: “het was een unieke samenwerking tussen 013, Roadburn en ons. We hebben samen écht gekeken naar hoe we het Roadburn gevoel kunnen vertalen naar een online, interactief festival. Met een uniek concept hebben we het verschil weten te maken en mensen, in deze moeilijke periode, met elkaar kunnen verbinden.

Mijndert Rodolf, zakelijk directeur Roudburn: “"We moesten iets doen. We hadden vuur om zichtbaar te zijn. Dus we hebben niet getwijfeld of we de ziel van het festival wel konden vatten.”

LiveWall Events

Het team van LiveWall Events ontzorgt bij online en hybride evenementen; van registratie tot interactieve presentatie. Dit doen we met onze digitale event tools, livestreams en custom made activaties.

Meer lezen over Roadburn Redux? Klik hier.