AI en events, wat kun je ermee? Ontdek ons AI lab!

Festival Season 2023

‘Nederland is wereldkampioen festivals vieren en daar moeten we trots op zijn. Nederland is 'verfestivalliseerd'. Van dance tot hardcorde: het land host en jumpt zich door de zomermaanden heen. In de afgelopen vijf jaar kwamen er tweehonderd tentenkampen bij’. Aldus Volkskrant verslaggever Robert van Gijssel in 2019. En ja het heeft noodgedwongen veels te lang geduurd, maar sinds de zomer van 2022 kunnen we ons wereldrecord weer verdedigen. Een kampioen kan niet stil staan en daarom zijn we altijd in beweging, op zoek naar nieuwe innovatieve ideeën.

‘New is always better’ zoals een bekend karakter uit de succesvolle TV serie How I Met Your Mother wijs sprak. Maar wat als het nu niet nieuw is, maar we het nieuw laten voelen, door simpelweg meer te doen met de mogelijkheden die er al zijn. Veel festivals, kleinschalig tot grotere evenementen, hebben digitale schermen staan bij bijvoorbeeld; de entree, een area of naast een van de diverse podiums. Voor de aankondiging van een artiest, het tonen van informatie betreft de rest van de line-up of ter waarschuwing toch zeker geen XTC mee te nemen het festivalterrein op. Goed, niks mis mee, maar waarom doen we hier niet veel meer mee?!

Je staat al zeker ruim één uur te wachten in de golden circle en het duurt nog minstens 30 minuten voordat je favoriete band; Goldband acte de présence zal geven. Een uurtje meer of minder wachten in de kletsnatte regen of de alles smeltende zon maakt niks uit. Jij bent Goldband’s trouwste fan! Maaaaar waarempel je buurvrouw, met wie je al die tijd staat te wachten, claimt eveneens de meest trouwe fan te zijn. Deze strijd zal voor eens en altijd beslist moeten worden. Gelukkig begint de interactieve pop quiz over enkele minuten op de grote schermen naast het podium.

Een (pop)quiz is slechts 1 interactieve vorm om het publiek te entertainen. Maar de meest old-skool games kunnen met het hele wachtende publiek gespeeld worden. Een racing game, digitaal touwtrekken in teams of misschien kom je wel de liefde van je leven tegen met de matchmaking game. Koppel daar een van je partners aan; Coca Cola Love Maker / Heineken Artist Quiz. Alles is mogelijk met onze large crowd games.

Maak je festival compleet. Entertain en hype je publiek op richting het hoogtepunt; de LIVE show.

Ow ja het eerste antwoord van de Goldband quiz geven we cadeau: stucgips. Tot de festival zomer van 2023!