AI en events, wat kun je ermee? Ontdek ons AI lab!

Drie manieren om de no show op je (online) event te verminderen

Zit je daar weer met honderd niet opgegeten broodjes, of een stapel goodiebags die je niet uit kunt delen. Zonde natuurlijk! Toch: no shows zijn veel voorkomend, bij alle evenementen. Zowel online als offline. We zien echter dat het bij een online evenement nog makkelijker is om niet op te komen dagen. Je no show is just a click away.

Boetes, betaalde kaartjes of een opkomstverplichting werken minimaal en bovendien: streng zijn is helemaal niet leuk, toch? Maar het kan anders! Laten wij je drie creatieve manieren geven om je no show van je (online) evenement te verminderen.

1. Maak een sociaal contract

Klinkt strict, is het niet. Laat je gasten elkaar eens uitnodigen in het voortraject. Super simpel en mega doeltreffend. Met een geautomatiseerde mail geef je deelnemers de kans om andere gasten uit te nodigen. En als je iemand uitnodigt… dan ben je er natuurlijk zelf ook bij! Win-win: gefeliciteerd!

2. Betrek je gasten in het (voor)programma

Van te voren alvast een vraag kunnen stellen of een ‘VIP-seat’ in het panel kunnen claimen. Hartstikke leuk natuurlijk. Het zijn bovendien stuk voor stuk manieren om je gasten al in een vroeg stadium te betrekken bij het evenement. Zo geef je ze een gevoel van eigenaarschap.

Denk bijvoorbeeld ook eens aan een pre-show: zeker voor online programma’s een geweldige kans om je gasten alvast enthousiast te maken en ze wellicht zelfs nog te motiveren om andere gasten uit te nodigen!

3. Gepersonaliseerde content

Iedereen wil ‘gezien’ worden, zowel op een offline als een online evenement. Stel je voor dat je als uitnodiging of als bevestiging een e-mail krijgt met daarin een video waarin de Keynote-spreker jouw LinkedIn-profiel aan het bekijken is en tegen de dagvoorzitter zegt hoe leuk hij of zij het vindt dat jij erbij bent. En dat is het natuurlijk ook!

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Maar de mogelijkheden zijn legio! En daarbij denkt LiveWall Events uiteraard graag met je mee.