AI en events, wat kun je ermee? Ontdek ons AI lab!

5 Knallende Eindejaarsconcepten

December! Tijd voor een knallende afsluiting van het jaar. Binnen je organisatie vier je dit met een kerstborrel, een kleine samenkomst of een korte meeting. Maar er is veel meer mogelijk: in deze blog geven we je nét wat meer inspiratie. Voor die inspiratie blikken we kort terug op COVID-19. Ja, echt! Naast de lockdown, avondklok en vele spatschermen, bracht de pandemie ook nieuwe ideeën met zich mee. Van een online muziekbingo tot drive-in shows, van samen livestream-sporten tot het digitale glas heffen. Door inzet van digital werden medewerkers (meer dan ooit tevoren) tegelijkertijd betrokken binnen hun organisatie! Laten we daar eens op doorpakken. Want door inzet van digital in jouw eindejaarsshow creëer je verbindende, verdiepende en verrassende elementen, die zorgen voor een écht memorabel moment. Klinkt dat je als kerstmuziek in de oren? Mooi. We nemen je mee in vijf LiveWall Events eindejaars-concepten. Let’s go!

1. De Acht Uur Show: December is ook de maand van het Glazen Huis. Daarom maken we, samen met jouw medewerkers, acht uur lang radio! Voor organisaties die vaak onderweg zijn, is dit dé ideale manier om tóch samen het jaar af te sluiten. Tijdens de radioshow bellen medewerkers live in naar de studio, voor de meest leuke gesprekken over het afgelopen jaar. Toch liever een interview? Geen probleem! Onze reporters interviewen jouw medewerkers en doen uitgebreid verslag. Ook sturen we een live reporter op pad om de sfeer op de werkvloer - of thuiswerkplek - even te proeven. Alleen luisteren? Dat kan natuurlijk veel beter! Daarom zoeken we de interactie met je luisteraars, via een mobiele pagina; Deze pagina is beschikbaar voor verzoeknummers, vragen aan de radiogasten óf voor het spelen van een spannende eindejaarsquiz. Heb je na acht uur nog geen genoeg van de show, of wil je nog even nagenieten? We creëren óók jullie ‘Playlist van het Jaar’: een Spotify playlist die het jaar van jouw medewerkers nog eens samenvat.

2. De Slimste: Collega’s klaar? Vragen maar! We spelen we ‘De Slimste’: een spannende spelshow met alle collega’s op één locatie. De kandidaten op het podium zoeken steun bij hun achterban in de zaal. Samen beantwoorden ze alle vragen over het afgelopen jaar. Voeg strategische pijlers toe aan de vragenrondes. Dan wordt jouw show pas écht uniek. We betrekken de hele zaal door gebruik van een interactieve tool. Zo zorgen we voor onderlinge verbinding. Ook eindigen we met een gezamenlijke challenge als knallend begin van de borrel!

3. De Improvisatieshow: Tijdens de grote improvisatie-show komt jullie prachtige jaar nog één keer voorbij. Zowel on- als offline vragen we input van het publiek: jouw medewerkers. Met die input gaan professionele improv-artiesten aan de slag voor het neerzetten van een hilarische show. De perfecte afsluiter van jullie jaar!

4. De Eindejaarsbingo: De directeur staat erop; hij of zij wil toch graag even speechen. Laat je collega’s ondertussen meedoen met de eindejaarsbingo. Welke uitspraken zitten er gegarandeerd in de speech van de directeur? Was het een jaar met ‘uitdagingen’ of vooral ‘veel trots’? Deelnemers spelen tijdens deze woorden-bingo mee op hun mobiele telefoon. Wanneer er iemand ‘Bingo’ heeft, stopt de speech en mag de gelukkige winnaar de champagne ontkurken.

5. Champagne Shake: Een mini-game die groots uitpakt. Met de Champagne Shake-activatie (uit de PresentersWall tool) dien je als team binnen een bepaalde tijd de champagne te ontkurken, door de fles op je scherm heen en weer te shaken! Een verrassende activatie, beschikbaar voor ieder programma. Zorgt gegarandeerd voor energie… en is de perfecte aanleiding voor een glas champagne. Proost!

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor jouw unieke eindejaarsshow! Bij LiveWall Events denken we mee met jouw organisatie. We gaan aan de slag met een pakkend concept, dat naadloos aansluit op jullie eindejaarswensen. Ook het jaar knallend afsluiten? Neem vrijblijvend contact op met één van onze event-specialisten!